Pluimvee bedrijven

In de pluimveehouderij kunnen ziekteverwekkers zich snel verspreiden door de lucht, via voertuigen, apparatuur en zelfs via personen die de boerderij betreden. De impact van een ziekte-uitbraak kan enorm zijn, met verlies van productie, hoge kosten voor medische behandelingen en in sommige gevallen zelfs volledige uitbraken die de veestapel ernstig kunnen schaden. Daarom is het implementeren van effectieve desinfectiesystemen niet alleen een kwestie van goede praktijk, maar een noodzaak voor het behoud van een gezonde bedrijfsvoering.

Desinfectie-Techniek biedt de volgende desinfectiemiddelen en systemen aan:

Unidoz Desinfectiemiddelen en Systemen

Ontsmettingspoort 360°

De Ontsmettingspoort 360° is ontworpen om voertuigen te ontsmetten die toegang hebben tot de boerderij. Dit systeem besproeit landbouwmachines, pluimveewagens en personenauto’s volledig met desinfectiemiddel. Het voorkomt de overdracht van ziekteverwekkers naar de boerderij en is essentieel voor het beschermen van de boerderij tegen externe besmettingen.

Ontsmetting Tochtschild Poort

Het Ontsmetting Tochtschild Poort verbetert de efficiëntie van het ontsmettingsproces door een gelijkmatige verdeling van het ontsmettingsmiddel te waarborgen, zelfs bij sterke wind. Dit systeem kan worden aangepast in breedte om aan verschillende behoeften te voldoen en is ideaal voor het ontsmetten van commerciële vrachtwagens.

Ontsmettingstunnel S en Ontsmettingstunnel

De Ontsmettingstunnel S en de Ontsmettingstunnel zijn automatische systemen die voertuigen volledig besproeien met een desinfectiemiddel. Deze tunnels zijn ontworpen om moeilijk bereikbare plaatsen zoals het chassis en de wielen grondig te ontsmetten. De desinfectietunnel fungeert als een barrière tussen schone en vuile zones, wat cruciaal is voor het handhaven van bioveiligheid.

Schuim Desinfectiemat

De Schuim Desinfectiemat wordt gebruikt om de vloer te desinfecteren waar gewassen worden geproduceerd of verpakt. Het schuim voorkomt de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen en is van essentieel belang voor het handhaven van een hoog niveau van bioveiligheid bij de toegang tot de schone zones van de boerderij.

Laars Ontsmetter en Laarzensproeier

De Laars Ontsmetter en Laarzensproeier zijn ontworpen voor de desinfectie van schoeisel. Het gebruik van deze systemen voorkomt dat ziekteverwekkers van buitenaf de boerderij binnenkomen en zorgt ervoor dat de voeten van werknemers en bezoekers grondig worden gereinigd.

Trough Lance

De Trough Lance biedt een efficiënte manier om troggen te reinigen en leeg te maken. Door het gebruik van hogedrukreiniging kan het resterende voer snel worden verwijderd, wat helpt om de verspreiding van ziekteverwekkers te minimaliseren.

Decontaminatie Gang

De Decontaminatie Gang biedt een uitgebreide oplossing voor de overgang tussen schone en vuile zones. Het systeem omvat voorzieningen voor het omkleden, het wassen en ontsmetten van laarzen, handen en apparatuur, en speelt een sleutelrol in het handhaven van de hoogste bioveiligheidsnormen.

Dosering en Mengsystemen

Apparaten zoals de Dozi en Agri Mixer zorgen voor een nauwkeurige dosering en menging van desinfectiemiddelen en geneesmiddelen. Dit voorkomt fouten in de dosering en garandeert de effectiviteit van de gebruikte oplossingen.

Tankschuimers en Tankspuiten

De Tankschuimers en Tankspuiten bieden efficiënte manieren om chemische oplossingen op grote oppervlakken aan te brengen. Ze zijn essentieel voor het bedekken van oppervlakken met desinfectiemiddel en zorgen voor een uitgebreide bescherming tegen ziekteverwekkers.

Grens Ontsmettingspoort

De Grens Ontsmettingspoort vormt een geavanceerde barrière om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen. Dit systeem is ontworpen om de toegang tot boerderijen, fabrieken en industriële sites te beveiligen.

CIP Reiniging

Het CIP Reinigingssysteem is een hogedruksysteem dat op maat is ontworpen voor elk bedrijf. Het garandeert grondige reiniging en desinfectie van alle interne oppervlakken en apparatuur, waardoor de kans op besmetting sterk vermindert.

Contact

Email: info@desinfectie-techniek.nl

Telefoon: +31-161-434-183

Mobiel: +31-653220397