Bier- en melkleidingen

In de wereld van bier, melk en andere dranken is een onberispelijke hygiëne essentieel voor het waarborgen van productkwaliteit en klanttevredenheid. Het BLDS (Beverage Line Disinfection System) biedt een revolutionaire oplossing voor het desinfecteren van bier-, melk- en andere drankleidingsystemen. Dit unieke systeem is ontworpen om de hoogste normen van reinheid te bereiken, met een focus op milieuvriendelijkheid, effectiviteit en kostenbesparing.

Het BLDS Systeem: Een Innovatieve Oplossing

Het BLDS systeem maakt gebruik van ozon, een krachtig natuurlijk ontsmettingsmiddel, om bier-, melk- en andere drankleidingen te desinfecteren. Ozon is erkend als een van de meest effectieve desinfectiemiddelen voor water, zoals bevestigd door de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) in 1991. Het BLDS biedt een aantal belangrijke voordelen:

  1. Milieuvriendelijkheid: Het BLDS systeem desinfecteert leidingen zonder het gebruik van chemicaliën. Ozon wordt gegenereerd uit leidingwater en verandert na desinfectie weer in zuurstof, waardoor er geen chemische resten achterblijven. Dit maakt het systeem zowel milieuvriendelijk als veilig voor de klant.
  2. Automatisch en Tijdbesparend: Het BLDS is een automatisch systeem dat dagelijks reinigt zonder dat de dranktoevoer hoeft te worden onderbroken. De reinigingscyclus duurt slechts 12 minuten, wat een serieuze tijdsbesparing oplevert ten opzichte van traditionele reinigingsmethoden. Dit minimaliseert de onderbreking van de bedrijfsvoering en verhoogt de efficiëntie.
  3. Kostenbesparing: Door geen gebruik te maken van chemische reinigingsmiddelen en geen extra arbeid te vereisen, verlaagt het BLDS systeem de jaarlijkse kosten aanzienlijk. Het systeem vereist alleen elektriciteit en kraanwater, wat de operationele kosten verlaagt en de investering snel terugbetaalt.
  4. Eenvoudig Onderhoud: Het BLDS systeem is ontworpen voor eenvoudig functioneren en vereist geen extra reinigingsgereedschap. Dit maakt het een gebruiksvriendelijke optie voor zowel kleine microbrouwerijen als grote horecagelegenheden en melkproductiebedrijven.
  5. Verbeterde Productkwaliteit: Door een grondige en regelmatige desinfectie van de leidingen helpt het BLDS systeem om de smaak en kwaliteit van de dranken te behouden. Het voorkomt de negatieve effecten van chemische resten en bacteriegroei, wat bijdraagt aan een uitstekende klantervaring en een sterk merkimago.

Toepassingen van het BLDS Systeem

Het BLDS systeem is ideaal voor diverse toepassingen, waaronder:

  • Brouwerijen (micro): Zorg voor een schone en veilige bierproductieomgeving.
  • Melkrobots: Optimaliseer melkproductie en hygiëne met betrouwbare leidingreiniging voor melkrobots.
  • Cafés, Bars, Restaurants: Houd de leidingen van drankautomaten en tapinstallaties in optimale conditie.
  • Kantines en Horeca: Handhaaf hoge hygiënenormen in drukbezochte eet- en drinkgelegenheden.
  • Groente, Fruit, Vlees- en Visverwerking: Verbeter de hygiëne en veiligheid in verwerkingsruimtes.

Contact

Email: info@desinfectie-techniek.nl

Telefoon: +31-161-434-183

Mobiel: +31-653220397